Uitbreiding Studiecentrum

In 2016 is het studiecentrum bij het Casey’s Home in gebruik genomen. Hier krijgen kinderen uit het Casey’s Home ’s morgens onderwijs. S’ Middags mag het lokaal gebruikt worden door de beide basisscholen en in de weekend en vakanties wordt er naailes gegeven en computeronderwijs voor volwassenen. Al heel snel bleek dat het aan de klein kant was door het groeiende aantal kinderen wat er gebruik van maakt. Door een aantal specifiek voor onderwijs bedoelde giften was het mogelijk om het studiecentrum uit te breiden.  Voor deze uitbreiding heeft Ron van der Graaf onze Nederlandse architect heeft samen met onze aannemer in Ikiliwindi, Kwasi Ewunken, de “stenenmachine” uitgeprobeerd: juiste samenstelling van het mengsel :klei, zand, water en een beetje cement om een soort legoblokken te maken. Voordeel van deze blokken is dat ze heel makkelijk gestapeld kunnen worden en er weinig duur cement gebruikt hoeft te worden. De stenen worden stuk voor stuk gemaakt, gedroogd in de zon en dan kunnen ze gebruikt worden.
Met de gebakken “ lego”  stenen werden prachtige muren gemaakt, er kwam een nieuwe vloer en een nieuw dakconstructie en uiteindelijk nieuwe tafels en stoelen (uit de container!!) en….allemaal nieuwe extra computers van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Met heel veel dank aan Casper Terheggen en de afdeling tandheelkunde! Als het financieel mogelijk is, dan komen er ook extra zonnepanelen op.

Op donderdag was Kwasi met zijn helpers klaar en op vrijdag arriveerden Jette, Nienke en Caro, 3 studenten van de Radboud Universiteit die 3 weken lang hele dagen een “summer course” gaven: computerles voor 100 jongeren uit Ikiliwindi en kinderen uit het Casey’s Home. Wat een geweldige in gebruikname! Uitreiking van diploma’s aan alle kandidaten was het hoogtepunt!