Samenwerking Hospitaalbroeders geïntensiveerd.

In de zomer van 2023  zijn we gaan samenwerken met Hospitaalbroeders om gezamenlijk zo veel mogelijk kinderen te helpen met een orthopedische operatie. Deze operaties en de revalidatie gebeurt in Yassa. Het Saint Jean de Dieu Hôpital Yassa staat aan de rand van de drukke stad Douala. Dit ziekenhuis heeft een drukbezochte moeder- en kindafdeling. Er worden niet alleen bevallingen gedaan, er wordt ook voorlichting gegeven aan zwangere moeders én er worden baby’tjes en kleine kinderen gevaccineerd tegen ziektes als polio en tetanus. Daarnaast is het ziekenhuis gespecialiseerd in orthopedie. Zo worden er onder andere kinderen met vergroeiingen aan hun benen geopereerd zodat ze kunnen lopen.

We hebben als besturen afgelopen maand besloten om onze samenwerking te intensiveren en er is een fonds (kinderfonds Yassa) ingericht om heel makkelijk en snel kinderen die zich melden in het ziekenhuis of via de out reach projecten te kunnen helpen.

Samen ben je sterker dan alleen en onze doelstelling is gelijk: elk kind een kans in Kameroen! De lijnen met Hospitaalbroeders zijn heel kort en als bestuur zijn we heel blij dat we samen veel kinderen kunnen helpen. Wij kunnen weer helpen dankzij alle donateurs die ons al bijna 15 jaar ondersteunen…..Dank hiervoor.