Malariaproject in Batibo

In 2023 is in Batibo (Noord West Kameroen) onder bijzonder moeilijke omstandigheden (oorlogssituatie) in een aantal dorpen met hulp van ons het malariaproject uitgerold.

Dit is gedaan vanuit het gezondheidscentrum wordt door de gezondheidswerkers in zgn outreachprojecten hulp geboden aan de plaatselijke bevolking. Dit project wordt praktisch uitgevoerd door de Hospitaalbroeders. Ook in 2024 is er een 2 jarig project van start gegaan!

In het Outreach-programma worden naast het malariaproject, de  dorpskinderen gevaccineerd. Hier worden mensen bereikt die anders geen gezondheidszorg zouden krijgen. Naast het malariaprogramma worden zwangere vrouwen begeleid, mensen met hoge bloeddruk behandeld en heel veel kinderen en volwassenen met buiktyfus.

De gezondheidsmedewerkers gaan vaak met gevaar voor eigen leven naar de dorpen toe. Er worden muskietennetten uitgedeeld, voorlichting gegeven over malaria en eventueel ontvangen zwangere vrouwen en jonge kinderen medicatie.

Ook al blijft het een druppel op een gloeiende plaat…we zijn blij dat we samen met Hospitaalbroeders kunnen helpen om de malaria terug te dringen!